Nieuws


We zijn verheugd om aan te kondigen dat YMP de Paul Nijgh Penning heeft gewonnen! Deze prestigieuze onderscheiding is een erkenning van YMP's toewijding aan het dienen van de gemeenschap en het versterken van het sociaal-culturele weefsel van onze prachtige stad.

YMP's voortdurende inzet en opmerkelijke prestaties hebben een blijvende impact gehad op Rotterdam. Zijn onvermoeibare werk heeft niet alleen bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van de stad, maar heeft ook het leven van haar inwoners verrijkt op vele vlakken.

Deze penning is een welverdiende eerbetoon aan YMP's buitengewone bijdragen aan de stad en haar gemeenschappen. Zijn visie, leiderschap en vastberadenheid hebben Rotterdam op de kaart gezet als een dynamische en bloeiende stad waarin diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel staan.

We feliciteren YMP van harte met deze bijzondere onderscheiding. Zijn toewijding en toewijding zijn inspirerend, en we kijken vol verwachting uit naar de voortzetting van zijn waardevolle werk ten behoeve van Rotterdam. Laten we samen streven naar een stad waarin iedereen de kans krijgt om te groeien, bloeien en bijdragen aan een nog mooiere toekomst voor ons allemaal.


100 jaar volkskracht

Dankzij de bijdrage van Volkskracht kunnen kan productiehuis Flow eindelijk de bouw van het Theatercafé gaan afmaken. De grootste droom van productiehuis Flow gaat nu eindelijk uit komen.

 

Het eerste theater in Rotterdam puur ingericht voor autodidacten en jongeren van de straat. Een doelgroep die iedereen interessant vind maar tot op heden geen echte thuisbasis had voor de long run.
Kenny Gomes: Fellowship Boijmans

Wij maken bekend dat Kenny Gomes het Fellowship van Boijmans heeft ontvangen. Dit bijzondere Fellowship biedt Kenny de kans om zich verder te verdiepen in zijn roots.

 

Kenny krijgt de gelegenheid om workshops te creëren die gericht zijn op woordkunst en spoken word. Hiermee kan hij zijn passie voor en expertise in deze kunstvorm delen met anderen. Kenny zal daarnaast het onderzoek naar het Kaapverdiaanse slavernijverleden voortzetten. Dit is een belangrijk historisch thema dat hij wil belichten en in zijn kunst wil verwerken. Kenny kan profiteren van de collectie en expertise van de medewerkers van Boijmans. Dit opent de deur naar nieuwe perspectieven en bronnen van inspiratie voor zijn kunst uitingen. Als hoogtepunt van het Fellowship zal Kenny zijn theaterstuk ‘Ontketend’ opvoeren in het Boijmans Van Beuningen Museum. Dit stuk zal zijn artistieke visie en het onderzoek naar het slavernijverleden integreren. Het theaterstuk zal ook worden opgenomen als onderdeel van de Museumnacht, waardoor een breder publiek de kans krijgt om Kenny's kunst te ervaren.

 

Dit Fellowship heeft als doel een nieuwe methodologie te ontwikkelen waarin het museum samenwerkt met een woordkunstenaar om kunst en geschiedenis op een innoverende en boeiende manier te presenteren. Kenny Gomes' werk zal zeker bijdragen aan de culturele rijkdom en het bewustzijn in de gemeenschap en de kunstwereld. We feliciteren Kenny met deze prestigieuze onderscheiding en kijken uit naar de boeiende projecten die hij zal realiseren.

 Ruwhel Nieuwe Makers Regeling

Met heel veel trots delen we mee dat Ruwhel de Nieuwe Makers Regeling heeft ontvangen. Deze regeling is bedoeld om talentvolle makers zoals Ruwhel te ondersteunen met zijn ontwikkeling door middel van samenwerkingen met gezelschappen, podia en festivals. Hieruit zullen diverse producties ontstaan, die zich manifesteren in optredens in het hele land, de release van een nieuw album en inspirerende studiosessies.

 

Dankzij de nieuwe makers regeling krijgt Ruwhel de kans om op opmerkelijke wijze te groeien en te inspireren. Enkele hoogtepunten van de regeling zijn: Samenwerking met Gezelschappen, Podia en Festivals, deze samenwerkingen zullen resulteren in boeiende en dynamische producties.

 

Als gevolg van deze regeling zullen er optredens in het hele land plaatsvinden. Ruwhel zal zijn artistieke talent met een breder publiek delen, wat zal bijdragen aan de verspreiding van zijn kunst en boodschap. Als onderdeel van de regeling zal Ruwhel de kans krijgen om een nieuwe album en theatervoorstelling te creëren en te lanceren. Dit album zal een uitlaatklep zijn voor zijn creatieve expressie en zal zijn groei als artiest weerspiegelen.Kenny Gomes urban arts talent

Met grote blijdschap delen we mee dat Kenny Gomes de Urban Talent Regeling heeft ontvangen. De focus zal liggen op het begeleiden in o.a. spoken word, script schrijven een terugkeer naar zijn wortels in Kaapverdië wat uiteindelijk zal leiden tot een volledige voorstelling.

 

Kenny Gomes heeft indruk gemaakt met zijn unieke artistieke woorden en diepgaande creativiteit. Als ontvanger van de Urban Talent Regeling zal hij de volgende voordelen ervaren: Kenny zal de gelegenheid krijgen om te groeien onder de begeleiding van ervaren professionals. Het team van Productiehuis Flow zal hem bijstaan in het verfijnen van zijn talenten en het verkennen van nieuwe artistieke horizonten. De regeling legt een bijzondere nadruk op spoken word, waarbij Kenny de kans krijgt om zijn unieke stem en verhalende vaardigheden te verbeteren en te ontwikkelen.

 

Kenny zal worden aangemoedigd om zijn script schrijfvaardigheden te verkennen en verfijnen, waardoor hij de kunst van het vertellen van verhalen verder kan ontwikkelen.

Terug naar Zijn Roots in Kaapverdië. Deze regeling zal Kenny de kans bieden om zijn band met zijn culturele wortels in Kaapverdië te versterken en de rijke artistieke tradities van deze regio te verkennen en te incorporeren in zijn werk.

 

We kijken vol verwachting uit naar Kenny's toekomstige werk en zijn enthousiast om de impact te zien die hij zal hebben in de wereld van kunst en cultuur. We wensen Kenny veel succes in zijn artistieke ontdekkingsreis.Kim Petite Urban Arts Regeling

Met trots kondigen we aan dat Kim Petite de Urban Talent Regeling heeft ontvangen. Deze regeling is bedoeld om getalenteerde artiesten te ondersteunen in hun reis van talentontwikkeling, bij Kim Petite ligt de nadruk op zang, studiosessies, videoclips en de release van nieuwe singles.

 

Kim Petite heeft indruk gemaakt met haar buitengewone vocale talent en artistieke visie. Als ontvanger van de Urban Talent Regeling zal Kim Petite begeleid worden. Kim zal de kans krijgen om zich onder de vleugels van ervaren professionals te ontwikkelen en haar artistieke reis te verrijken. Het team van Productiehuis Flow zal haar begeleiden en helpen bij het verfijnen van haar vaardigheden.

 

De nadruk ligt op Kim's vocale talent, waarbij ze de kans krijgt om haar zangtechnieken te verbeteren, haar stijl te ontwikkelen en haar stem tot nieuwe hoogten te brengen. Kim zal toegang krijgen tot hoogwaardige opnamestudio's, waardoor ze de mogelijkheid heeft om haar muziek professioneel op te nemen en te produceren. Hierdoor kan ze haar creatieve visie tot leven brengen. De regeling omvat ook de productie van professionele videoclips om Kim's muziek te ondersteunen. Deze visuele component zal een essentieel onderdeel zijn van haar artistieke presentatie.

 

Kim Petite zal de gelegenheid krijgen om nieuwe singles op te nemen en uit te brengen. Dit stelt haar in staat om haar muzikale reis voort te zetten en haar werk met een breder publiek te delen. We zijn verheugd om Kim Petite te begeleiden en kijken uit naar haar groei en succes in de wereld van de urban muziek. Deze Urban Talent Regeling is bedoeld om opkomende artiesten te ondersteunen en te stimuleren in hun streven naar creativiteit en artistieke excellentie.