KENNY GOMES


Kenny, een jonge woordkunstenaar met zijn wortels in Rotterdam – Zuid, volksbuurt Vuurplaat.

Tijdens een masterclass Poetry kwam Kenny zijn passie voor taal naar voren en ruilde hij zijn onzekerheid en angsten in voor de woordkunst.

 

 

-Mijn kracht ligt in de kwetsbaarheid-

 

 

In 2016 nam hij voor het eerst deel aan een open – mic sessie, wat al snel resulteerde in speeltijd op grotere events als FLOW TIME en Verbalism. 

Al snel volgde zijn eigen avondvullende autobiografische one man show in

Theater Islemunda. Dit onder begeleiding van Y.M.P (artistiek directeur Productiehuis FLOW)

 

 

Kenny is uit hetzelfde hout gesneden als het papier waar hij zijn hart aan toevertrouwd want ook als cultureel ondernemer met Poetry platforms als ‘Unplugged (spoken word), Spoken Taboos (storytelling) en ‘Poëet Club (dinner show)’ heeft Kenny zich weten te vestigen binnen de Rotterdamse Spoken Word scene.VOORSTELLINGEN


CIRKELS 2.0

Papa was a rolling stone, maar deze was gebleven. Dus was Kenny z'n voorbeeld van een man zijn. Jammer genoeg de verkeerde. Want in zijn tienerjaren was hij het zat. En verzette zich tegen hem. Maar hoe harder hij tegen de appelboom aantrapte, hoe harder de realisatie doordrong dat de appel niet ver van de boom viel. Hij begreep steeds meer zijn eigen pijn door zijn vader te observeren. De angst om onbegrepen te zijn en de verlangen om iemand te zijn, zonder de nodige opofferingen te maken. Kwamen hem heel bekend voor. Maar als dat zou betekenen dat hij uit hetzelfde hout was gesneden. Dan speelde hij liever iemand anders. Dus hij sloeg wederom zijn mooiste glimlach op en speelde de clown. Of speelde de prins op het witte paard opzoek naar de erkenning die hij net als zijn vader. Niet aan zichzelf geven kon.


GENTLEMANS CLUB

The Gentlemen Club zal een black tie event zijn. Spoken word artiesten, rappers en singer songwriters worden uitgenodigd door Kenny Gomes en worden gekoppeld aan jazzmuzikanten om samen een showcase te maken. Dit kan zijn door een jazz vleugje toe te voegen aan eigen repertoire, of door nieuw werk te maken dat geïnspireerd is op bestaande jazz classics.