Be heeft altijd wat te melden 

Be heeft altijd wat te melden(BHAWTM) is de comedy avond van Productiehuis Flow. Het concept is in 2017 opgezet door Be Romy in samenwerking met Y.M.P. Ook in 2020 vinden drie edities plaats in Islemunda, podium van Ijsselmonde. 

BHAWTM is enerzijds in het leven geroepen omdat Flow een gat in de sector ziet als het om comedy gaat. Anderzijds is er vanuit de doelgroep vraag naar een comedyavond waar ouderwets gelachen kan worden. Met name in Rotterdam Zuid is het aanbod schaars. BHAWTM bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is het artistieke deel. Dit is een laagdrempelig comedy podium met professioneel podiumkunstenaar Be Romy. 

 

 

Het tweede onderdeel is het dialoog met het publiek. Maatschappelijke thema’s als opvoeding (gedifferentieerd naar cultuur), seksualiteit, digitalisering en de jeugd komen aan bod. Door deze thema’s te mixen met comedy worden ze meer toegankelijk en bespreekbaar. Rotterdam én de doelgroep hebben behoefte aan het kunnen spreken binnen veilige kaders.

 

Uniek aan BHAWTM is de koppeling met de online wereld. Vandaag de dag zijn er vele internetsensaties die via online kanalen openingen vinden in de comedy wereld. BHAWTM biedt een fysiek podium aan deze talentvolle comedians. Internetsensatie Gielzzz heeft bijvoorbeeld meerdere keren op het podium gestaan bij BHAWTM. BHAWTM is naast een comedyavond dus ook een avond waar talent wordt gespot om mee verder te werken.

 

BHAWTM programmeert ook stand-up poetry. Dit genre is nieuw en beweegt zich tussen de lijn van comedy, theater en spoken word. In 2019 heeft Be Romy dit genre verder ontwikkelt in zijn Urban Arts ontwikkelingstraject van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Na dit ontwikkeltraject stopt de ontwikkeling van het genre niet. Ook in de toekomst zal dit genre verder worden onderzocht en uitgewerkt.