Beleidsplan voor de komende jaren

FLOW heeft zich komende vier jaar als doel gesteld deze positie in zowel Rotterdam als landelijk te verstevigen.

Bij het onderdeel Bedrijfsvoering (HYPERLINK BEDRIJFSVOERING) wat de werkwijze en methodiek is. FLOW werkt (met de Hip Hop fundamenten als uitgangspunt) aan het tot stand brengen van kwalitatief hoogstaand interdisciplinair theater, door middel van crossovers en co-creatie met autodidacte en professionele talenten, voor een gemixt publiek. FLOW geeft daarbij talenten met diverse achtergronden zonder kunstvakopleiding, een kans om zich te ontwikkelen als podiumkunstenaar en/of cultureel ondernemer, on- en off stage.

 

FLOW biedt dit ‘divers’ podiumtalent een tweejarig traject, waarbij zij zowel productioneel als artistiek worden ondersteund. Met onderzoek, training en coaching stroomt het talent door naar het professioneel circuit en/of het (kunstvak)onderwijs. Het traject is gekoppeld aan twee soorten artistieke activiteiten. Enerzijds zijn er de line-up-shows, onder andere Flow Unplugged, Flowerty, Charlois Flows, Flowtime en BHAWTM, waar het talent eigen materiaal aan een publiek toont.

 

Anderzijds ontwikkelt FLOW avondvullende signatuur-voorstellingen en concerten met het gehele team, inclusief de talenten. FLOW richt zich in het traject op het trainen van makers, producenten, technici, dramaturgen, vormgevers en marketeers met een bi-culturele achtergrond, waaraan in het veld een grote behoefte is.

Naast de line-up-shows, staan voor de komende jaren zogenaamde 'signature voorstellingen' gepland.

Deze voorstellingen worden gemaakt met het hele team. Zowel artistiek als productioneel, wordt gewerkt met jonge- en senior podium talenten op de vloer, als wel met jonge- en senior medewerkers achter de schermen.

De voorstellingen gaan in première in Rotterdam (Theater Zuidplein) en maken vervolgens een landelijke tournee.

 

De avonden worden ondersteund door een context programma en educatief materiaal dat door de semi-professionele makers vooraf in de theaters of op scholen wordt gegeven.

Ook wil FLOW de komende jaren ook meer ruimte gaan maken voor sekse en gender. FLOW ziet dit als een grote en belangrijke uitdaging waarbij zij zich laat inspireren door stappen die zijn gezet bij collega-gezelschappen als ‘House of Vineyards’ en het ‘Fringe festival’ . FLOW heeft daarin een eerste stap gezet door actief meer plek te maken voor krachtige ‘female voices’,  als Rhapsody, Latto, Ice Spice & Tyla. Zo kan FLOW laten zien dat de volgende generatie zal bestaan uit krachtige vrouwen. Dat zowel voor als achter de schermen. Nathelie Cijntje, Eloah Udenhout en Henca Maduro zijn voorbeelden hiervan.